Griekse gevulde paprika's

Vegetarisch en lekker
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Bij de meeste traditionele Griekse taverne’s is het gebruikelijk dat je even in de keuken mag kijken om te zien wat ze die dag beschikbaar hebben. Ik hoop altijd dat ze gevulde paprika’s hebben, dit is één van mijn favoriete Griekse gerechten. De meeste taverne’s hebben het wel op de kaart staan, maar iedere taverne heeft zijn eigen recept. Vaak combineren we gevulde paprika’s met andere wat kleinere hapjes en maken er zo een volwaardige maaltijd van. Dit is mijn vegetarische variant van het o zo bekende Griekse gerecht. Lekker met een beetje zelfgemaakte knoflooksaus. Dat maakt het lekker smeuïg.

Tip: Als we in Griekenland zijn neem ik altijd oregano mee terug. Dat is veel lekkerder dan die bij ons uit de supermarkt.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

4 grote paprika’s
3 kopjes rijst
1 blikje tomatenpuree
2 Grote uien (gesnipperd)
20 Olijven (klein gesneden)
200 Gram Feta
1/2 Eetlepel oregano
2 Tenen knoflook (fijn gesneden of uit de pers)
zwarte peper
250 gram champignons

Stappen

Kook de rijst volgens de instructies gaar, maar voeg een blikje tomatenpuree aan het water toe tijdens het koken.

Was de paprika’s en snij ze door het midden. Verwijder de zaadjes en de kroon. Leg ze op hun rug in een ovenschaal.

Bak de uien samen met de knoflook glazig in wat olie. Voeg de klein gesneden champignons toe en bak deze nog een minuut of vijf mee. Zet het vuur uit.

Voeg de klein gesneden olijven toe. Ik gebruik het liefst kalamata olijven, maar andere kunnen natuurlijk ook.

Roer de oregano er doorheen.

Roer de rijst door het het ui-mengsel.

Vul hier de paprika’s mee. Verdeel de feta hierover. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Dek de paprika’s af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze verbranden. Controleer na een uur of de parpika’s zacht zijn geworden. Laat ze anders nog even afgedekt staan. Haal als ze gaat zijn het aluminium folie er af en zet ze eventueel nog even kort onder de grill.

Ik serveer het met een knoflooksausje, simpel zelfgemaakt van yoghurt, een beetje mayo en een teentje knoflook.

Kali orexi!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest