Indiase korma

Lekker vegetarisch
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Sinds ik op vrijdag, Foodie Friday, recepten van mijn wereldgerechten plaats, krijg ik regelmatig de opmerking dat het een lekker recept is, maar dat men graag een vegetarische variant ervan zou hebben. Speciaal voor de vegetarische volgers heb ik Veggie Feb bedacht. In de maand februari plaats ik alleen vegetarische recepten. Dit keer uit India. In geen ander land ter wereld is het zo eenvoudig om vegetarisch te eten. Dit is een milde Indiase korma van diverse groenten, sabzi ka korma. Ik heb courgette, aardappel en sperziebonen gebruikt, maar je kunt ook variëren met bloemkoolroosjes, doperwten, aubergine of wortel. Het is maar net wat je zelf lekker vind.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

100 gram cashewnoten
5 cm gember (geschild en in stukjes)
3 grote tenen knoflook
1 grote ui (gesnipperd)
3 aardappelen (in kleine blokjes)
1 courgette (in blokjes)
150 gram sperziebonen (stukjes van 2 cm)
5 kardemompeulen (gekneusd)
1 kaneelstokje (in twee stukken gebroken)
1/2 theelepel kurkuma
2 1/2 deciliter slagroom
roomboter
peper en zout
1/2 theelepel garammassala

Stappen

Begin met het roosteren van de cashewnoten totdat ze licht gekleurd zijn. doe de noten in de blender, samen met de knoflook en de gember. doe er eventueel wat water bij en maak er een pasta van.

Doe de boter in een pan en braad de ui lichtjes aan totdat deze goudgeel is. Voeg de pasta toe en laat dit ongeveer 5 minuten mee bakken. Daarna de specerijen toevoegen.

Voeg de slagroom en een half glaasje water toe. Breng het aan de kook en breng daarna de temperatuur omlaag. Doe de deksel op de pan en laat de smaken lekker 5 minuten intrekken.

Voeg daarna de aardappel, courgette en de sperziebonen toe. Laat dit pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Controleer af en toe of het nog vochtig genoeg is.

Voeg eventueel wat water toe om aanbakken te voorkomen.,

Maak af met wat peper en zout

Serveer met flink wat koriander of munt.

कृपया भोजन का आनंद लीजिये!
(kripyā bhojan kā ānnaṅd lijīyai)
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest