Italiaanse auberginerolletjes

Met ricotta en spinazie

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Sinds ik op vrijdag, Foodie Friday, recepten van mijn wereldgerechten plaats, krijg ik regelmatig de opmerking dat het een lekker recept is, maar dat men graag een vegetarische variant ervan zou hebben. Ik ben zelf geen vegetariër en lust best een lekker stukje vlees, maar ben de laatste jaren wel steeds meer vegetarisch gaan eten. Toen we jaren geleden besloten dat we niet meer met pakjes en zakjes wilden eten zijn we ook overgestapt naar zoveel mogelijk biologisch. We besloten dat we liever minder vlees van goede kwaliteit (voor mens en dier) wilden eten dan meer vlees van mindere kwaliteit, maar wel een stuk goedkoper. Speciaal voor de vegetarische volgers heb ik Veggie Feb bedacht. In de maand februari plaats ik alleen vegetarische recepten, te beginnen met Italiaanse auberginerolletjes met ricotta en spinazie. Voor de niet-vegetariërs zou ik willen zeggen, probeer het eens. Het is echt lekker!

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

2 middelgrote aubergines
1 ui (gesnipperd)
2 tenen knoflook (uit de pers)
1 bos verse basilicum (fijn gehakt)
450 gram bladspinazie (ontdooid) (ik gebruik spinazie uit de vriezer)
1 fles passata
125 gram ricotta
1 bol mozzarella
50 gram parmezaanse kaas
1 ei

Stappen

Fruit de ui met de knoflook in een beetje olie op zacht vuur aan. Roer na een paar minuten de basilicum er door en laat nog even kort meebakken,

Voeg de passata toe en breng op smaak met wat peper en zout. Hou er rekening mee dat er veel kaas in dit gerecht zit en er dus wat minder zout nodig is. Laat de saus een minuut of twintig pruttelen.

Snij de aubergines in de lengte in plakken van iets meer dan een halve centimer dikte. Bak deze in een pas in wat olie zacht en bewaar ze op een bord met wat keukenpapier. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden celsius.

Meng de spinazie, het ei, de ricotta en de helft van de parmezaanse kaas.
Zet een ovenschaal klaar en verdeel hier de tomatensaus in. Pak een plak aubergine en leg hier wat vulling op. Rol de plak op en leg het rolletjes in de saus in de ovenschaal. Doe dit voor alle plakken. Heb je wat vulling over? Schep dat dan gewoon in de ovenschaal tussen de rolletjes.

Verdeel hier de mozzarella en de rest van de parmezaanse kaas overheen. Zet de ovenschaal nu een halfuur in de oven todat de kaas goudbruin is geworden.

Serveer met een paar blaadjes basilicum als garnering.

Buon appetito!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This