Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
1 ui (gesnipperd)
2 tenen knoflook (uit de pers)
1 bos verse basilicum (fijn gehakt)
450 gram bladspinazie (ontdooid) (ik gebruik spinazie uit de vriezer)
1 fles passata
125 gram ricotta
1 bol mozzarella
50 gram parmezaanse kaas
1 ei
Stappen
Fruit de ui met de knoflook in een beetje olie op zacht vuur aan. Roer na een paar minuten de basilicum er door en laat nog even kort meebakken,
Voeg de passata toe en breng op smaak met wat peper en zout. Hou er rekening mee dat er veel kaas in dit gerecht zit en er dus wat minder zout nodig is. Laat de saus een minuut of twintig pruttelen.
Snij de aubergines in de lengte in plakken van iets meer dan een halve centimer dikte. Bak deze in een pas in wat olie zacht en bewaar ze op een bord met wat keukenpapier. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden celsius.
Meng de spinazie, het ei, de ricotta en de helft van de parmezaanse kaas.
Zet een ovenschaal klaar en verdeel hier de tomatensaus in. Pak een plak aubergine en leg hier wat vulling op. Rol de plak op en leg het rolletjes in de saus in de ovenschaal. Doe dit voor alle plakken. Heb je wat vulling over? Schep dat dan gewoon in de ovenschaal tussen de rolletjes.
Verdeel hier de mozzarella en de rest van de parmezaanse kaas overheen. Zet de ovenschaal nu een halfuur in de oven todat de kaas goudbruin is geworden.
Serveer met een paar blaadjes basilicum als garnering.
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Dit ziet er echt heerlijk uit en ga ik binnenkort eens maken. Ik ben geen vegetariër maar wil wel zo min mogelijk vlees eten. Dit past daar goed in!
Dit lijkt me heerlijk! Dank je wel voor dit recept. Ik kijk nu al uit naar de volgende veggie feb gerechten.
Leuk!!
Yum, dit lijkt me heerlijk! Ik ben niet zo’n vleeseter, dus een perfect gerecht voor mij. Ik ga ‘m opslaan!
Leuk!
Wat een leuk idee om een keer te focussen op vegetarische recepten. Elke dag vlees is echt niet nodig.
Helemaal eens!
Mmmmmm, ik zie overal eten vanavond! Dit lijkt me nou echt HEERLIJK!
Ik heb goed gegeten, maar ik zou het direct opeten als het nu voor me stond. Ik rúik het al bijna!