Vier weken door Zuid-China

Van Chengdu naar Hongkong

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Vier weken rondreizen lijkt een hele tijd, maar voor een land als China betekent dit dat je nog steeds maar een beperkt gedeelte kunt bekijken. We kozen ervoor om als eerste kennismaking het zuiden te kiezen. Het bleek ene hele goede keuze te zijn, want we in deze vier weken hadden we een combinatie van grote steden, prachtige natuur, leuke dorpjes en met Kanton op de route ook nog eens het lekkerste eten! Het zuiden van China is veel groener dan het noorden en daardoor is er ook een veel groter aanbod van verse groenten en fruit. Onze route door het zuiden van China ging van Chengdu naar Hongkong.Chengdu

Onze route begon in Chengdu. Dit is voor Nederlandse begrippen een echte megastad, met ruim 10 miljoen inwoners. We bezochten er natuurlijk het Giant Panda Breeding Research Base. Hier doen ze er alles aan om de reuze panda te redden van uitsterven. Je kon er, heel commercieel, met een kleine panda op de foto. Dat hebben we maar even overgeslagen. We bezochten er een traditionele Chinese opera, ik zeg een once-in-a-lifetime-experience, wat kunnen die hoog zingen en dan duurt het ook nog eens uren. Achterin de zaal zitten de mannen gewoon spelletjes te spelen om de tijd door te brengen.Zuid-China

Vanuit Chengdu deden we een dagtour naar een van de heilige bergen van China, Emeishan en bezochten we de grootste Boeddha van China. Beide gelegen in een prachtige groene omgeving.

Zuid-China

Met z’n 71 meter is dit best een indrukwekkend beeld.

Zuid-China

Lijiang

Vanuit Chengdu gingen we door naar Lijiang. Ik shreef er eerder het blog “Lijiang, parel van Yunnan” over.

Een regelrechte cultuurschok als je uit zo’n megastad terecht komt in zo’n traditioneel klein dorpje.

Dali

Dali is eigenlijk maar een klein dorpje, maar wel met een paar leuke dingen om te doen. Zo keken wij hoe er nog steeds (niet alleen voor de toeristen) gevist werd met aalscholvers op het Erhai meer, gingen we op paarden naar een Taoistentempel op een berg en bezochten we natuurlijk de drie bekende pagoden van Dali. Oh ja, als je nog souvenirs zoekt en je bent behoorlijk sterk dan zit je in Dali goed, want ze hebben hier echt prachtig marmer met alle kleuren van de regenboog.

Zuid-China

Kunming

Kunming is zelf niet zo interessant, maar vanuit Kunming bezochten we Shilin, het stenenbos. Het heeft eigenlijk niets met een bos te maken, want het zijn geen versteende bomen, maar gewoon echt rotsen. Toch bijzonder om te zien. Een absolute aanrader is het eten in de moslimwijk.

Zuid-China

Guiyang

Onze volgende stop was een beetje van de route, maar om de grootste waterval van China te kunnen zien moet je wat over hebben. Bijzonder is dat je achter de waterval door kunt lopen. Het geweld waarmee het water naar beneden stort is indrukwekkend.

Zuid-China

Yangshou

Wat een gezellig en schatting dorpje is Yangshou. Ik heb begrepen dat het de afgelopen jaren wel een struk drukker is geworden, maar op een volgende Chinareis zou ik hier zeker terug willen. Het karstgebergte in de omgeving is prachtig.

Zuid-China

Je kunt er ook leuk in de omgeving fietsen en wij deden vanuit Lijiang een homestay in Longji en zagen de prachtige Dragon’s Backbone Rice Terraces. Een must-see als je in de buurt bent. Ik schreef er een blog over.

Longji, China

Longji, China

Kanton

Kanton is eigenlijk een ongezellige grote stad, maar als bakermat van het bij ons ook zo populaire Kantonese eten kun je als echte foodie hier je hart ophalen.

Hongkong

Hier hadden we eigenlijk wat meer tijd moeten plannen. We bezochten er een van de vele markten en keken onze ogen uit. Zo’n beetje alles wat leeft werd er verkocht. Van schorpioenen tot slangen en schildpadjes. Niet voor mensen met een zwakke maag. De volgende keer zou ik zeker meer dagen hier plannen om al het lekker eten te kunnen proberen.

 

Een prachtige route om het echte China te ontdekken!

Heb je aanvullingen, laat het me weten!

Pin It on Pinterest

Share This