Van Ho Chi Minh City naar Hanoi

Vietnam in vier weken

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Toen ik in 2001 in Vietnam was begon het net een beetje toeristisch te worden. Er werden her en der wat hotels gebouwd, maar het was allemaal nog prima te overzien. Ik denk dat de afgelopen jaren veel gebeurd is om het toerisme te vergroten. Vietnam is ongekend populair bij backpackers en dat is volkomen terecht. Toerisme is natuurlijk een grote bron van inkomen en heeft ook voordelen voor ons reizigers. Betere hotels, betere infrastructuur.  Zolang het niet ten koste gaat van de pracht van dit land is dat natuurlijk helemaal geen probleem. Ik vervloekte soms de wegen met grote kuilen waar de bus gemiddeld maar 40 km/uur kon rijden. Ik weet het niet zeker, maar ik kan me voorstellen dat dat nu een stuk beter is. Dit was onze Vietnam route in vier weken.

Wat is Vietnam voor mij?

Als ik aan Vietnam denk dan zie ik prachtige natuur, vriendelijke mensen, heerlijk eten en de lekkerste koffie ooit. Het is een echt Aziatisch land, dus waar je op de ene hoek de heerlijkste geuren ruikt van eten, koffie en wierook ruik je op de volgende hoek rottend fruit, urine en nog erger. Dat is ook Vietnam voor mij. Vietnam heeft mij geleerd wat geduld is!

Onze route

In vier weken trokken wij van zuid naar noord, waarbij we af en toe een meerdaagse tour deden vanuit Ho Chi Minh City of Hanoi.

Ho Chi Minh City

In HCMC bezochten we de Chinese wijk Cholon, lokale markten en deden we tours naar de Cu Chi Tunnels in combinatie met de kleurrijke Cao Dai tempel in Tay Ninh. Ook deden we een drie daagse tour door de Mekong delta, met name vanaf het water. Beide tours zijn een aanrader.

Mekong delta

Nha Trang

Hier huurden we een fiets en maakten we een leuke tocht langs een groot Boeddhabeeld van 24 meter hoog, je ziet hem al van ver. Het verkeer in Nha Trang is iets minder hectisch dan in HCMC. Verder bezochten we Cham Towers, een Hindoe tempel uit de Champa periode. Ook maakten we een snorkeltour op zee, langs vier eilanden voor de kust van Nha Trang. Leuk doordat op de boot de band muziek maakte met oude pannen als drumstel. Voor ons Nederlanders stond  “een potje met vet” op het repertoire.

Nha Trang, Vietnam

Hoi An

Het oude deel van Hoi An staat op de Unesco wereldefgoedlijst. Volkomen terecht! De overdekte brug is natuurlijk wereldberoemd, nou ja bijna dan! Een bekend gerecht in Hoi An is Cua Lau, een noodle gerecht. ik vond het zo lekker dat ik het volgens mij bijna elke dag wel een keer heb gegeten. Neem ook eens een kijkje op de vismarkt of bezoek My Son, een oud tempelcomplex dat ook op de Unesco wereldefgoedlijst staat.

Hoi An, brug

Hue

Ik vond in Hue één van de hoogtepunten om met een boot over de Parfumrivier te varen en te stoppen bij tombes van oude keizers. Je werd achterop een brommer naar de tombe gebracht en naturlijk weer terug. de Tombe van Khai Dinh is echt prachtig. Hue heeft een eigen verboden stad met prachtige gebouwen en details. Een bezoek meer dan waard.

Hue, Khai Dinh tombe

Ninh Binh

In Ninh Binh ben je voor de natuur. Varen tussen het prachtige karstgebergte en genieten van de 50 tinten groen.

Ninh Binh

Hanoi

Hanoi is een van de leukste Aziatische steden. Het Old Quarters heeft zo veel sfeer. Wandel eens rond het Hoan Kiem meer of bezoek het traditionele waterballet. Hanoi blijft je ook verrassen met het heerlijke eten. Zo bleek ‘beef in coconut’  heel letterlijk genomen te moeten worden. Het gerecht werd geserveerd in een brandende kokosnoot! Te leuk!

Hanoi, Vietnam

Sapa

Ook naar Sapa ga je voor de prachtige natuur en trekkings tussen de bergen van dorp naar dorp. Hier heb ik voor het eerst in mijn leven hot pot gegeten met kikkerbillen, een lokale lekkernij.

Sapa, Vietnam

Halong Bay

Met de boot naar Cat Ba en daar een trekking doen. Het was best pittig. Veel steile klimmetjes en vaak gewoon echt klauteren. Het is warm en vochtig, maar op deze manier door de natuur lopen is heel bijzonder.

Of je nu van zuid naar noord gaat of andersom. De plekken waar ik ben geweest liggen op je route. Vietnam is niet voor niets zo populair, het is één van de leukste Aziatische landen en ook nog eens heel toegankelijk.

Pin It on Pinterest

Share This