Vietnam, 2001

Drukke baan?, druk leven?, drukke carriere? Ga dan regelmatig op reis om heerlijk tot rust te komen. De eerste dagen heb ik altijd nodig om mezelf te ontdoen van de haast en het ongeduld die ik blijkbaar opbouw tijdens mijn dagelijkse bezigheden. Soms wordt je op een reis met je neus op de feiten gedruk door een situatie waaraan je nog vaak moet terugdenken als je eenmaal terug van de reis weer in het dagelijkse stramien zit.

Koffie

Zo was ik in 2001 in Vietnam en daar hebben ze heerlijke koffie. Deze wordt geserveerd met een opzet stuk op je kopje waar de koffie in zit. Heet water wordt hier in gegoten en dan druppelt de koffie langzaam in je kopje. Je voelt het al aankomen…..langzaam….zeker als je net gearriveerd bent dan moet alles nog snel, sneller, snelst. Ik ging dus met het opzet stukje rommelen om te proberen de koffie wat sneller in het kopje te krijgen. Een dame aan het tafeltje naast me bekeek het eens met niet een, maar twee opgetrokken wenkbrouwen. Met een lach zei ze: ” Vietnam teaches you patience”.  Op dat moment was ik pas echt in Vietnam, ik ging achterover zitten en wachtte rustig af tot de zwaartekracht zijn werk had gedaan….ik zei: “thank you!” en dacht “relax, je hebt tijd zat”.

Bekijk ook een aantal mooie fotoherinneringen aan Vietnam.

Pin It on Pinterest

Share This