Het eten in Vietnam is fantastisch! Vers, gekruid, in één woord…heerlijk! Cao lau in Hoi An…yummie! Of chao tom, garnalenpastei op suikerriet. De Vietnamese koffie is de beste ter wereld…vind ik dan he! En dan het bekendste gerecht…de vietnamese loempia’s. Hoe vaak ik die daar niet heb gegeten…iedere keer weer net even anders. Hier mijn variant, gebaseerd op al die lekkere loempia’s uit Vietnam.
Zelf maken moeilijk, wel nee! Probeer het eens en je bent weer even terug op die fantastische backpackreis!
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
1 handvol tauge
1 wortel (geraspt)
3 kleine uitjes of sjalotjes
1 bosje lente-ui
1 teen knoflook
1 eetlepel bruine suiker
2 theelepels vissaus
1 liter zonnebloemolie (->om in te frituren)
300 gram varkensgehakt (->garnalen zijn ook lekker)
1 ei
Stappen
Voorbereiding
Laat de loempiavellen goed ontdooien.
snij ondertussen de ui en de lente ui fijn. Meng deze met de geraspte wortel, de uitgeperste teen knoflook, bruine suiker, vissaus, gehakt en het ei. Dit is de vulling voor de loempia’s
Neem nu twee loempiavellen tegelijkertijd en leg deze op een plank met een punt naar je toe. Leg nu een schep van de vulling op de vellen net boven de punt die het dichtst bij je is. Vouw deze punt er over heen en rol nu van je af. Vouw nu de buitenste punten naar binnen en rol door totdat je nog maar een klein puntje over hebt. Smeer deze in met wat warm water en plak deze vast aan de opgerolde loempia. Herhaal dit totdat de vulling op is.
Frituren
Verwarm de olie in een wok totdat deze goed heet is (rond de 180 graden). Gebruik eventueel een frituurpan en thermostaat. Frituur de loempia’s goudbruin
Serveren
Lekker met Nuoc Cham saus of chilisaus en verse kruiden als munt en koriander.
Sharing is caring!
Jeetje, als je dit loempia recept leest, krijg je vanzelf trek.
Berthy
Ze zijn ook echt lekker! ?