Vietnamese salade

Heerlijk bij Vietnamese loempia's
 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Regelmatig maak ik Vietnamese loempia’s met Nuoc Cham saus. Als snack is dat prima, maar als avondmaaltijd vind ik het wel lekker om er iets fris en lichts bij te eten. Dan maak ik er een heerlijk gekruide Vietnamese salade bij op basis van wittekool en wortel. Als ik dit eet dan waan ik me weer even in de straatjes van het old Quarter in Hanoi. Daar heb ik echt de lekkerste en de gekste dingen gegeten. Ik kan me nog een alcoholisch drankje herinneren met gezouten pruimen er in…geen idee meer hoe het heet, ik heb het toen ook bij één gelaten. Het was best sterk en heel heel zout. Best wel vreemd voor mijn smaakpapillen. Een ander gerecht dat ik wel erg lekker vond was beef in cocunut, rundvlees in kokossaus….ten minste dat dacht ik. De Vietnamese kok had het iets lettelijker bedoeld. Ik kreeg het rundvleesgerecht geserveerd in een hele kokosnoot, die ook nog eens in brand stond. Heel erg bijzonder en het gerecht was ook nog eens heel lekker!

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

1/4 witte kool (- in dunne reepjes)
1 grote wortel (- in dunne reepjes)
3 eetlepels limoensap
1 eetlepel bruine bastardsuiker
1 filet gerookte kip (- in kleine blokjes)
handvol pinda’s (- klein gehakt)
3 tenen knoflook (- in plakjes)
1 rode Spaanse peper (- in dunne ringetjes)
1 handvol muntblaadjes (- in kleine reepjes)
zwarte peper
3 eetlepes vissaus

Stappen

Meng de witte kool en de wortel. Meng het limoensap, vissaus, bruine suiker en wat zwarte peper door elkaar. Roer dit door de witte kool en de wortel. Roer de klein gesneden gerookte kip er door. Laat dit minimaal een uur, maar liever langer staan om de smaken goed in te laten trekken.

Rooster de plakjes knoflook lichtbuin in wat olie.

Serveer de salade met naar smaak want ringetjes rode peper, munt, knoflook en wat pinda’s

ăn ngon
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This