Vietnamese rijstvelloempia's

Met knoflookgarnalen en groenten
 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Wil je GEMAKKELIJK? Wil je GEZOND? Wil je LEKKER?? THIS IS IT! Vietnamese verse rijstvelloempia’s met knoflookgarnalen en verse groenten. Deze loempia’s zijn heel eenvoudig zelf te maken en ook nog een super lekker en gezond. Ik lust ze wel op elk tijdstip van de dag. Geef er wat heerlijke dipsausjes bij en het is puur genieten. Je kunt ze vullen met alles wat je zelf lekker vind. Ik gebruikte deze keer knoflook garnalen als basis. Van mijn reis door Vietnam kan ik me vooral de gefrituurde variant herinneren. Ook lekker, maar wel minder gezond.

Liever gefrituurd, probeer dan dit recept voor Vietnamese loempia’s eens! Heerlijk in combinatie met een lekkere Vietnamese salade. Ik had er deze keer wat sojasaus en chilisaus bij, maar het is ook heerlijk met Vietnamese Nuoc Cham saus.

TIP: Als je een avocado in reepjes of blokjes wilt snijden zonder vieze handen te krijgen, doe het dan als volgt. Snij de avocado door het midden. Haal de pit er uit met de punt van het mes. Kerf de gehalveerde avocado, als deze nog in de schil zit, in de lengte (voor plakjes) en zowel in de lengte als in de breedte (voor blokjes) tot op de schil in. Schep de avocado voorzichtig uit de schil met een lepel. Voila!

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

rijstvellen
1 wortel
1 komkommer
1 portie rijstnoodles
2 avocado’s
korianderblad
munt
150 gram garnalen
2 tenen knoflook
sojasaus
zoete chilisaus
limoenpartjes

Stappen

Doe wat olie in een pan en laat het heet worden. Voeg de garnalen toe en schep ze even om. Voeg de knoflook toe als de garnalen bijna klaar zijn. Schep het nog even goed door elkaar. Laat de knoflook niet bruin worden en de garnalen niet te gaar.

Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij deze in dunne reepjes.

Snij de wortel in dunne reepjes.

Schil en snij de avocado in dunnen reepjes

Kook de rijstnoodles gaar.

Zet een pan met lauwwarm water neer

Loempia’s samenstellen
Doe een rijstvel kort in de pan met water en leg hem op een bord

Leg wat van de wortel, komkommer, avocado, garnalen, koriander en rijstnoodles op het vel en vouw deze als een loempia. Niet te veel want dan scheuren ze.

Herhaal dit tot de ingredienten voor de vulling op zijn.

Serveer met wat zoete chilisaus, sojasaus, limoenpartjes en eventueel wat munt.

ăn ngon
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This