Liever gefrituurd, probeer dan dit recept voor Vietnamese loempia’s eens! Heerlijk in combinatie met een lekkere Vietnamese salade. Ik had er deze keer wat sojasaus en chilisaus bij, maar het is ook heerlijk met Vietnamese Nuoc Cham saus.
TIP: Als je een avocado in reepjes of blokjes wilt snijden zonder vieze handen te krijgen, doe het dan als volgt. Snij de avocado door het midden. Haal de pit er uit met de punt van het mes. Kerf de gehalveerde avocado, als deze nog in de schil zit, in de lengte (voor plakjes) en zowel in de lengte als in de breedte (voor blokjes) tot op de schil in. Schep de avocado voorzichtig uit de schil met een lepel. Voila!
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
1 wortel
1 komkommer
1 portie rijstnoodles
2 avocado’s
korianderblad
munt
150 gram garnalen
2 tenen knoflook
sojasaus
zoete chilisaus
limoenpartjes
Stappen
Doe wat olie in een pan en laat het heet worden. Voeg de garnalen toe en schep ze even om. Voeg de knoflook toe als de garnalen bijna klaar zijn. Schep het nog even goed door elkaar. Laat de knoflook niet bruin worden en de garnalen niet te gaar.
Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij deze in dunne reepjes.
Snij de wortel in dunne reepjes.
Schil en snij de avocado in dunnen reepjes
Kook de rijstnoodles gaar.
Zet een pan met lauwwarm water neer
Loempia’s samenstellen
Doe een rijstvel kort in de pan met water en leg hem op een bord
Leg wat van de wortel, komkommer, avocado, garnalen, koriander en rijstnoodles op het vel en vouw deze als een loempia. Niet te veel want dan scheuren ze.
Herhaal dit tot de ingredienten voor de vulling op zijn.
Serveer met wat zoete chilisaus, sojasaus, limoenpartjes en eventueel wat munt.
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Dat ziet er goed uit zeg! Van het weekend maar eens proberen te maken. Bedankt voor het recept
Tnx! Succes! 😁👍
Klinkt heerlijk! En wat een handige tip om een avocado te snijden.
Haha, ja he! ik zat altijd tot mijn ellebogen onder de avocado totdat ik deze techniek ergens zag.