Vijf authentieke Griekse eilanden

Daar moet je geweest zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Griekenland heeft zo veel eilanden en allemaal hebben ze hun eigen kenmerken die ze uniek maakt. Ik snap dat de keuze overweldigend is als je nog nooit in Griekenland bent geweest. Ik laat je vijf authentieke Griekse eilanden zien waar ik ben geweest die nog het echte authentieke Griekenland ademen. Vaak gecombineerd met mooie natuur en rust. De constante factor op alle eilanden is het heerlijke eten. Het is op alle eilanden aan te raden om niet in je accommodatie te blijven hangen, maar huur eens een auto en trek er op uit. Ontdek de leuke kleine dorpjes. Proef de honing, olijfolie en andere producten die langs de weg worden verkocht. Hiermee steun je ook nog eens de lokale ondernemer.


Samos

Mijn eerste ervaring met Griekenland was direct een schot in de roos. Ik was direct verliefd. Dit is leuk! Samos is een mooi bergachtig en groen eiland in de Egeische Zee.

Samos, GriekenlandDe zoete wijn van Samos van muskaatdruiven, is wereldberoemd.  De honing met walnoten is niet te versmaden. Onze bagage op de terugreis was net wat zwaarder dan op de heenreis. We konden het niet weerstaan. Als ik in Griekenland ben dat neem ik ook altijd oregano mee terug. Niet te veel natuurlijk, want als het op is dan moeten we weer terug en dat is geen straf! Griekse oregano smaakt gewoon veel lekkerder dan uit de supermarkt. Probeer eens Griekse moussaka, keftedes of gevulde paprika’s met deze heerlijke oregano.

Samos, Griekenland

Rhodos

Eén van de bekendere Griekse eilanden en ligt net als Samos in de Egeische Zee. Best toeristisch, maar ook met nog een heel authentiek deel, het zuiden. Prachtige natuur. Wij zagen hier zelfs herten vlakbij onze accommodatie. Rhodos stad is druk, toeristisch, maar ontzettend leuk om te bezoeken. Bekijk een korte video impressie van Rhodos.

St Paul's Bay Rhodos

Het eten op Rhodos was van grote klasse. Ik schreef zelfs een heel blog over. Hier is het eten nog puur. De hemel als je van Grieks eten houdt.

Feta uit de oven op Rhodos

Lefkas

Garfield is al een tijd niet meer op TV. Ik weet waarom, hij zit lekker van zijn pensioen te genieten op dit mooie schiereiland. Lefkas ligt in de Ionische Zee. De natuur op Lefkas is overweldigend. Zo zagen we met enige regelmaat vosjes lopen, zelfs tot in de tuin van de accommodatie. Je hoeft hier echt niet bang voor te zijn, want zodra ze je horen of zien kiezen ze het hazepad. Ik denk dat Lefkas één van de groenste Griekse eilanden is, wederom met flinke bergen. De stranden zijn mooi en het eten is ook hier heerlijk.

Lefkas

Omdat het een schiereiland is rij je ook zo naar het vaste land. Wij bezochten o.a. het leuke Parga. De route volgt grotendeels de kustlijn, je bent dus nooit ver van zee als je even wilt afkoelen.

Chios

Wederom een eiland in de Egeische Zee. Chios heeft twee gezichten. Het zuiden is vlak en groen en het noorden is ruiger. Hier zie je vaak grote kuddes geiten over de ruige heuvels struinen op zoek naar eten. Je hoort de bellen om de nekken van de geiten al op grote afstand. Het is er erg rustig, dus dan is dat vaak het enige geluid dat je hoort.

Geiten in het noorden

Chios staat bekend om de productie van mastiek, dit is hars die gewonnen wordt uit mastiekstruiken. Je kunt hier allerlei producten kopen op basis van mastiek. In het zuiden is het dorpje Pyrgi een bezoek waard. De huizen zijn mooi gedecoreerd met geometrische motieven. Dat geeft een hele bijzondere sfeer.

Pyrgi

Pilion

Nog een schiereiland. Pilion ligt aan de Egeische Zee. Volgens overlevering is dit het zomerverblijf van de Griekse Olympische goden. Bergachtig, met schilderachtige dorpjes. Door de beekjes die van de berg afstromen is het er ook erg groen. Er groeien veel verse kruiden en je ziet er ook olijf en fruitboomgaarden. Pilion wint aan bekendheid, maar is nog niet overlopen door het toerisme. Hier vind je nog rust.

Vijf prachtige authentieke Griekse eilanden, waar je nog het echte Griekenland kunt vinden.

Zou jij deze eilanden willen bezoeken? Wat is je favoriet?

 

Nog meer inspiratie!

Pin It on Pinterest

Share This