Vijf kleine parels in het grote China

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

China is gigantisch groot en ik kan me zo maar voorstellen dat je niet goed weet waar je heen zou willen. Natuurlijk liggen de bekende megasteden voor de hand. Beijing, Shanghai en Hongkong. Of je bezoekt de bekende bezienswaardigheden, de muur, het terracotta leger of de panda’s bij Chengdu. Maar naast deze een beetje voor de handliggende bestemmingen heeft China ook nog heel veel kleine pareltjes. Dit zijn vijf van mijn favoriete kleine parels in het grote China.

Longji

Een klein dorpje bij de Dragon’s Backbone Rice Terraces. Een prachtig bergachtig gebied met rijstterrassen. Waar je ook kijkt zie je groener dan groen rijstterrassen. Ik deed er een homestay en beschreef mijn ervaring. Eenvoudig bereikbaar vanuit Yangshuo, een ander leuk dorp, maar daar later meer over.

Longji, China

Longji, China

Datong

Wat mij betreft één van de hoogtepunten onder de parels en misschien zelfs nog indrukwekkender dan een aantal van de veel bekendere bezienswaardigheden. Ik beschreef mijn bezoek aan de grotten van Yungang met vele Boeddha beelden en het hangende klooster van Xuankong Si dat tegen de berghelling geplakt lijkt met superlijm.

Yungang grotten

Wutai Shan

Eén van de vier heilige bergen in China met een prachtige tempel op de top van de berg. Bovendien is dit gebied ook nog eens prachtig met een leuk klein dorpje aan de voet van de berg. Ik nam daar een kijkje in een Chinese keuken en dat was een hele ervaring.

Wutai Shan

Lijiang

Hier ben ik zelfs twee maal geweest, te leuk. Een prachtig traditioneel Chinees dorp. Bezoek de Jade Dragon Snow Mountain en het Black Dragon Pool Park in de omgeving. Het ook zo leuke dorpje Dali is vlak  in de buurt.

Pingyao

Schattig, dat is het woord om Pingyao te beschrijven. Hier waan je je echt in het oude China. Je gaat zo een paar eeuwen terug in de tijd. Wandel langs de oude stadsmuur of geniet gewoon van de oude details in het dorp. Het ligt tussen Beijing en Xian en goed te combineren met Datong en Wutai Shan.

Pingyao, China

Dit was onze route bij we Datong, Wutai Shan, Pingyao en Lijiang combineerden met o.a. Beijing en Xian. De route met Lijiang en Longji gecombineerd met Chengdu, Kunming, Kanton en Hongkong hou je van me tegoed.

Wat trekt jou het meest in China? De grote steden of de kleine parels?

 

Pin It on Pinterest

Share This