Wandelen in Wales

De Brecon Beacons

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Hou je van uitdagende wandelingen in de natuur dan zijn de Brecon Beacons in Wales echt iets voor jou.

Brecon Beacons Nationale Park

Het Brecon Beacons National Park is 1347 vierkante kilometer groot en biedt voldoende mogelijkheden om je helemaal in een andere wereld te wanen. Goed om te weten is dat je in Wales het recht van overpad hebt. Dit betekent dat landeigenaren verplicht zijn een wandelpad over hun land vrij te houden. Je kunt er dus heerlijk lange wandelingen maken zonder onderbrekingen van een niet toegankelijk gebied in prive bezit.

Breacon Beacons

Breacon Beacons

 

Bergen

Het gebied staat bekend om zijn geweldige vergezichten en mooie natuur. De hoogste berg in het gebied is de Pen-y-Fan met 886 meter.  Verder vind je er nog bergen met de illustere namen als Cribyn, Corn Du en Fan-y-Big.

Breacon Beacons

Breacon Beacons

 

Breacon Beacons

Breacon Beacons

 

De kans is groot dat je nauwelijks mensen tegenkomt, maar wees niet verbaast als je even opzij moet gaan voor een kudde schapen…

Schapen in Brecon Beacons

Schapen in Brecon Beacons

 

Kleding

Toen wij er wandelden was het erg koud…trek dan warme kleding aan…doordat je vaak onbeschut loopt kan het extra koud aanvoelen…de gevoelstemperatuur ligt dan behoorlijk lager dan de werkelijke temperatuur. Door de hoogte is het ook wat kouder.

Brecon Beacons

Brecon Beacons

 

De Sgwd-yr-Eira (snow) waterval in de Brecon Beacons

Waterval

Waterval

 

Oppassen

Op sommige plaatsen staan waarschuwingen voor gevaarlijk steile paden waar fatale ongelukken zijn gebeurd. Maar pas op, ook als er geen waarschuwingsbord staat. Als het geregend heeft kan het gevaarlijk glad zijn. Trek dus stevige schoenen aan.

Oppassen

Oppassen

 

Zuidkust

De Brecon Beacons zijn een geweldig mooi gebied om te wandelen. En wat is er lekkerder om na een stevige wandeling lekker te eten in een echte plattelandspub, vergezeld van een heerlijke pint van het lokale bier. Ook leuk zijn de steden Swansea en Cardiff aan de zuidkust van Wales.Pin It on Pinterest

Share This