De adrenaline kick van safari

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Een van de allermooiste ervaringen op reis is op safari gaan. Het op zoek gaan naar wilde dieren in hun eigen omgeving en ze dan ook daadwerkelijk spotten, ja dat geeft die adrenaline kick! Ik heb het geluk gehad om in verschillende landen op safari te gaan, in Afrika, maar ook buiten Afrika, Sri Lanka, India en Maleisie.

Yala NP, Sri Lanka

Beste tijd voor mooie foto’s

Voor de mooiste foto’s ga je vroeg in de ochtend op pad of met de avondschemering, de zogenaamde gouden uurtjes. Het licht is dan warm en geeft een mooi effect aan de foto’s. Omdat ze zon laag staat geeft het lange schaduwen. Het is dus vaak vroeg opstaan voor een safari en pas laat weer terug zijn.

Wilde dieren zijn en blijven wilde dieren

Zoals we allemaal hebben kunnen zien in het nieuws afgelopen week waar het Franse gezin in de Beekse bergen dacht dat ze wel even de jachtluipaarden konden gaan aaien met de kinderen…geen goed idee! Hoe schattig ze er ook uitzien, het blijven wilde dieren die op hun jachtinstinct reageren zodra de situatie daar aanleiding toe geeft! Opgepast dus!

Sri Lanka

Tijdens onze reis van drie weken door Sri Lanka gingen we op safari in het Yala National Park. Wat een fantastische ervaring was dat. We zagen zo ongelooflijk veel dieren in een schitterende omgeving.

Yala NP, Sri Lanka

We zagen heel veel olifanten, krokodillen, herten, grote hagedissen en  mooie gekleurde vogels als de bee-eater.

Yala NP, Sri Lanka

India

Denk je aan safari in India dan denk je natuurlijk aan tijgers. Gelukkig zijn er veel initiatieven om dit machtige dier te behouden. Wij gingen op safari in Ranthambore National Park waar we oog in oog kwamen te staan met een echte tijger. De verse pootafdruk was het eerste signaal dat ze in de buurt waren.

Ranthambore

We zagen hier nog veel meer prachtige dieren.

Ranthambore

Afrika

Op safari in Afrika blijft toch wel het allermooiste. De enorme aantallen dieren die je daar kunt zien is echt heel bijzonder. Ik maakte een reis door zuidelijk Afrika door Zimbabwe, Botswana, Namibie en Zuid-Afrika. Het was mijn eerste safari-ervaring en was direct verkocht. Het Krueger National Park in Zuid-Afrika is één van de bekendste parken en ook echt prachtig, maar later ontdekte ik dat er nog veel meer plekken die minstens zo indrukwekkend zijn.

Cheetah, Afrika

Zo ging ik in Zimbabwe te voet op zoek naar neushoorns in het Matopos National Park. Gelukkig wel onder begeleiding van een heel ervaren gids. Uiteindelijk zat ik gehurkt op de grond met een hele grote neushoorn op zo’n meter of zes afstand. Gelukkig zien ze niet zo goed en als je stil blijft zitten dan weten ze niet dat je er bent. Doe dit echter alleen met goede begeleiding, want nogmaals, het blijven wilde dieren!

Matopos, Zimbabwe

Andere prachtige parken in zuidelijk Afrika zijn Chobe in Botswana, de bekende Okavango delta waar ik met een klein vliegtuigje overheen vloog en Etosha in Namibie waar ik 43 olifanten in bad zag gaan.

Olifanten, Afrika

Afrika is fotogeniek, kijk maar eens naar deze 10 redenen waarom een safari in Afrika zo mooi is.

Giraffen, Afrika

Big five en small five

Het is niet alleen de big five die Afrika interessant maakt, maar vergeet ook de small five niet. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.

Small five, Kenia en Tanzania

Dit jaar gaan we terug naar Namibie en Botswana en gaan we deze route volgen. Deze keer gaan we op eigen gelegenheid op jacht naar weer mooie nartuur en dieren.

Kenia en Tanzania

De Masai Mara en de Serengeti zijn ongelooflijk. De grote aantallen dieren gaan je fantasie teboven. Overal waar je kijkt zie je gnoe’s en zebra’s. Waar veel potentiele prooien zijn zie je ook veel roofdieren. Zo hadden wij de mazzel om deze familie van 14 te zien op de Masai Mara. Op jonge leeftijd leren de jonge leeuwtjes al jagen. Met de steun van de volwassen leeuwen op de achtergrond deinst deze groep gnoe’s achteruit als twee kleintjes hun kant op komt. Think big!

Een andere plek in Tanzania die ik echt betoverend vond is de Ngorogoro krater. Onwaarschijnlijk groen. Deze oude vulkaan heeft een doorsnee van zo’n 20 kilometer. Door de rand van de vulkaan is het voor de dieren lastiger om dit gebied te verlaten. Er komen bijvoorbeeld geen giraffen voor omdat de helling te steil is. Onder de leeuwenpopulate is hierdoor veel inteelt. De dieren nemen geen deel aan de grote migratie tussen de Masai Mara en de Serengeti.

Maleisie

Last but not least gingen we in Maleisie op campingsafari in het Mutiara resort bij het Taman Negara National Park.

Safari

Ben jij wel eens op safari geweest? Laat me in een reactie weten wat jouw mooiste safari ervaring is geweest!

Pin It on Pinterest

Share This