Indenvreemde.nl - Food and Travel

Wereldgerechten

 

 

 

 

 

 

 

 

Home sweet homeReisverhalen


Zalm met Japanse terayaki saus

                  Terayaki is een Japanse grill- en glaceertechniek. Terayakisaus wordt gebruikt als marinade en als de marinade is ingedikt wordt deze als saus gebruikt. Natuurlijk kun je dit in een potje of flesje kopen,...

Indiase paneer butter masala, met homemade paneer

                    Als ik terugkijk naar de recepten die ik tot nu toe heb geplaatsts op Indenvreemde.nl - Food and Travel, wordt er langzaam een trend duidelijk en dan bedoel ik dat er langzaam een beeld vormt van...

Omurice, Japans omelet gevuld met gebakken rijst

Het eerste blog van het nieuwe jaar is een Japans recept. Het moet zo vlak na de feestdagen natuurlijk niet te zwaar en te vet zijn. Misschien heb je wel uren of dagen staan zweten in de keuken omdat de hele familie van je kookkunsten kwam genieten. Daarom begin ik...

Indonesische tumis kangkung

Voor dit heerlijke Indonesische gerecht moet je wel even naar een goede toko. Het hoofd ingredient kun je niet bij de lokale groenteboer kopen. Altijd als ik in Azië ben probeer dit wel een paar keer te eten. Kangkung wordt ook wel een water spinazie genoemd. Daaruit...

Spaghetti aglio e olio met Parmezaanse kaas

Dit moet toch haast wel het gerecht met de allermooiste naam zijn...aglio e olio...zeg nou zelf, dat bekt toch lekker? Dit is kunst in al z’n eenvoud. Toen ik dit voor het eerst at vroeg ik me echt af hoe iets met zo weinig ingredienten, zo lekker kan smaken. Het valt...

Klaar voor Koning Winter! Stamppot boerenkool met worst EN spek

Heerlijk, de winter komt er aan! Eigenlijk ben ik zelf niet zo van de kou. Ik heb liever tropische warmte, maar er is een groot voordeel aan de winter. Je kunt weer ongegeneerd stamppotten eten. Heerlijk! Nou hoef je niet perse tot de winter te wachten met het eten...

Let’s get social

Pin It on Pinterest