I

N

D

E

N

V

R

E

E

M

D

E

.

N

L

FOOD

 AND

 TRAVEL





Tjap Tjoy, lekkerder dan van de afhaalchinees

Tjap Tjoy, lekkerder dan van de afhaalchinees

Na het recept voor homemade shoarma van vorige week, nu weer een afhaalklassieker die je eenvoudig zelf thuis kunt maken. Dit keer tjap tjoy van de Chinees. In het kantonees betekent 'tjap' gemengd en 'tjoy' groenten, gemengde groenten dus. Het zegt dus niet welke...

Lees meer
Chinese krokant gebakken kip in sinaasappelsaus

Chinese krokant gebakken kip in sinaasappelsaus

Tijdens onze rondreis door Myanmar bezochten we ook de heilige berg Kyaikto om bovenop de berg de beroemde gouden rots te bezoeken die balanceert op het het randje van de afgrond en alleen door een haar van Boeddha op z'n plek wordt gehouden. De trip er naartoe was...

Lees meer
Dong po rou, langzaam gegaard buikspek

Dong po rou, langzaam gegaard buikspek

Veruit het populairste recept op Indenvreemde.nl is het krokant geroosterde buikspek. Nu is dat ook super lekker, maar ik vroeg me toch af wat je nog meer met buikspek kunt doen. Twee jaar geleden waren we in Malmö tijdens onze roadtrip door Scandinavie. Malmö was...

Lees meer
Gestoomde paksoi met oestersaus en crispy knoflook

Gestoomde paksoi met oestersaus en crispy knoflook

Ik hou van gerechten over de hele wereld en probeer die te maken met de ingredienten zoals ze lokaal worden gebruikt. De recepten zijn soms best complex en uitgebreid, maar soms ook heel eenvoudig. De ene keer heb je een hele lijst van ingredienten nodig, maar vaak...

Lees meer
Chinese sesam noodles, klaar in 10 minuten

Chinese sesam noodles, klaar in 10 minuten

                 Oke, sommige recepten zijn gewoon genant om te delen. Deze Chinese sesam noodles zijn zo simpel om te maken dat je bijna niet van een recept kunt spreken. Je kluts wat ingredienten door elkaar, kookt je...

Lees meer
Homemade Chinese Hoisinsaus, de veelzijdige smaakmaker

Homemade Chinese Hoisinsaus, de veelzijdige smaakmaker

           Dit moet toch haast wel een van de meest veelzijdige sausen zijn uit de Aziatische keuken. In dit geval uit China, maar ook veel gebruikt in Vietnam en andere Aziatische landen. Maakte ik eerder al eens zelf zwarte bonensaus,...

Lees meer

Pin It on Pinterest