Indenvreemde.nl - Food and Travel

Wereldgerechten

 

 

 

 

 

 

 

 

Home sweet homeReisverhalen


Chinese mapo tofu, lekker pittig uit Sichuan

                Twee keer ben ik door China gereisd. De eerste keer in 2002 begon de reis in Chengdu en was het einddoel Hongkong. De tweede keer in 2006 begon de reis in Beijing en was Chengdu juist het einddoel. Het waren...

Hele kip uit de oven met Chinees vijfkruidenpoeder

               Ik heb een duivels dilemma met het eten van bijvoorbeeld Peking eend. Ik vind eenden van die hele lieve, grappige dieren, maar tegelijkertijd vind ik ze ook erg lekker. Ik zal je later nog eens uitleggen waar de...

Noodles met homemade Chinese zwarte bonensaus

                Twee keer ben ik door China gereisd. Van Chengdu naar Hong Kong en van Beijing naar Chengdu. Fantastische reizen met prachtige natuur, cultuur en heerlijk eten. Zoals Chinese zwarte bonensaus. Ik ben er gek op....

Kip Hainan, rijst met Chinese kippenbouillon en dipsausjes

                Mijn¬†blog over Lijiang in China¬†deed me er aan herinneren dat ik ook weer eens een Chinees gerecht moest maken, Dat is kip Hainan geworden. De naam zegt het al, deze Chinese maaltijd komt uit Hainan, een eilandje...

Chinees geroosterd buikspek, heerlijk krokant

                Als ik aan China denk dan denk ik aan prachtige cultuur, overweldigende natuur en natuurlijk het eten. In dit geval geroosterd buikspek. Ik ben twee keer met de rugzak door China getrokken. De eerste keer in het...

Let’s get social

Pin It on Pinterest