I
N
D
E
N
V
R
E
E
M
D
E
.
N
L
FOOD
AND
TRAVEL
Dan Dan Mian, een pittig Chinees noedelgerecht uit de provincie Sichuan
Zet mij in een toko en ik ben de gelukkigste mens ter wereld. In Amsterdam ga ik regelmatig naar Amazing Oriental en regelmatig verdwaal ik daar...in mezelf eigenlijk. Nu weet ik van mezelf dat ik...
Chinese mapo tofu, lekker pittig uit Sichuan
Twee keer ben ik door China gereisd. De eerste keer in 2002 begon de reis in Chengdu en was het einddoel Hongkong. De tweede keer in 2006 begon de reis in Beijing en was Chengdu juist het einddoel. Het waren...
Hele kip uit de oven met Chinees vijfkruidenpoeder
Ik heb een duivels dilemma met het eten van bijvoorbeeld Peking eend. Ik vind eenden van die hele lieve, grappige dieren, maar tegelijkertijd vind ik ze ook erg lekker. Ik zal je later nog eens uitleggen waar de...
Noodles met homemade Chinese zwarte bonensaus
Twee keer ben ik door China gereisd. Van Chengdu naar Hong Kong en van Beijing naar Chengdu. Fantastische reizen met prachtige natuur, cultuur en heerlijk eten. Zoals Chinese zwarte bonensaus. Ik ben er gek op....
Kip Hainan, rijst met Chinese kippenbouillon en dipsausjes
Mijn blog over Lijiang in China deed me er aan herinneren dat ik ook weer eens een Chinees gerecht moest maken, Dat is kip Hainan geworden. De naam zegt het al, deze Chinese maaltijd komt uit Hainan, een eilandje...
Chinese gegrilde baby paksoi met sojasaus, sesamolie en chilipeper
Gewoon te lekker en zo eenvoudig te maken. Chinese gegrilde baby paksoi met sojasaus, sesamolie en chilipeper. Gegarneerd met licht geroosterd sesamzaad. Een heerlijk bijgerecht bij je Aziatische maaltijden. Ik...