I
N
D
E
N
V
R
E
E
M
D
E
.
N
L
FOOD
AND
TRAVEL
Gerookte makreelsalade met rode ui en augurk
Wij zijn de trotse bezitters van een vakantiehuisje in Drenthe, vlakbij de het nationale park de Drentsche Aa. Vorig weekend besloten we om hier de komende tijd door te brengen. In Amsterdam wonen we in een apartement en het bleek bijna onmogelijk om op 1,5 meter...
Limburgs zuurvlees, met homemade frites en appelmoes
Wat een dagje Maastricht al niet teweeg kan brengen. Het was heerlijk weer en Maastricht is altijd leuk om te bezoeken. Al is het alleen maar voor een leuke stadswandeling. Limburg is een prachtige provincie en...
Witte asperges met op de huid gebakken zalm en krieltjes in de schil
Jaaa, het is weer aspergeseizoen en dus kunnen we weer genieten van het witte goud of groen of paars natuurlijk, want asperges komen in drie kleuren. Bij ons in Nederland zijn de witte asperges het populairst,...
Zuurkoolschotel met spek, worst en huisgemaakte zuurkool
Jaren terug hadden we een grote moestuin van ongeveer 150 vierkante meter. We kweekten daar de lekkerste dingen als aardappels, tomaten, courgettes, fruit en nog veel meer. Het enige dat wij altijd lastig...
Klaar voor Koning Winter! Stamppot boerenkool met worst EN spek
Heerlijk, de winter komt er aan! Eigenlijk ben ik zelf niet zo van de kou. Ik heb liever tropische warmte, maar er is een groot voordeel aan de winter. Je kunt weer ongegeneerd stamppotten eten. Heerlijk! Nou hoef je niet perse tot de winter te wachten met het eten...
Uit de oude doos, een Hollandse klassieker, hete bliksem
Dit keer eens iets echt simpels. Een Hollandse klassieker uit de oude doos. Hete bliksem, een combinatie van aardappels en appels. Doordat de appels veel vocht bevatten blijft het gerecht lang heet. Daaraan heeft...