Klaar voor Koning Winter! Stamppot boerenkool met worst EN spek
Heerlijk, de winter komt er aan! Eigenlijk ben ik zelf niet zo van de kou. Ik heb liever tropische warmte, maar er is een groot voordeel aan de winter. Je kunt weer ongegeneerd stamppotten eten. Heerlijk! Nou hoef je niet perse tot de winter te wachten met het eten...
Uit de oude doos, een Hollandse klassieker, hete bliksem
Dit keer eens iets echt simpels. Een Hollandse klassieker uit de oude doos. Hete bliksem, een combinatie van aardappels en appels. Doordat de appels veel vocht bevatten blijft het gerecht lang heet. Daaraan heeft...
Oerhollandse appelmoes of compote met kaneel, lekker snel uit de magnetron
Wie is er niet met appelmoes opgegroeid? Ik wel! Het was zeker één keer per week onderdeel van de maaltijd en als kind was ik er al gek op. Meestal kwam het gewoon uit een pot. Later ontdekte ik dat de ene pot de...
Stamppot van rauwe andijvie met gepofte knoflook, voor als het buiten stormt met windkracht 13
Code rood. Windkracht 13! Vrachtwagens worden omver geblazen, Schiphol is nagenoeg dicht, De NS heeft het treinverkeer platgelegd. Dan weet ik: het is tijd voor stamppot. En dan niet zo maar een stamppot, maar een...
Kapucijners van mijn tante Jannie
Indenvreemde.nl – Food and Travel bestaat sinds begin van dit jaar. Toen ben ik begonnen met bloggen over mijn reizen en later over de lekkere wereldgerechten die ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen. Nu ik er...
Champignonsaus met ouzo, een verrassende Griekse twist
De winter komt er aan en de herst is al gearriveerd. Guur weer, regen, wind en kou! Brrrr! Tijd voor hartverwamende, maar makkelijke kost. Lekker gebakken biologische aardappeltjes, home made appelmoes en gebraden...