Indenvreemde.nl - Food and Travel

Wereldgerechten

 

 

 

 

 

 

 

 

Home sweet homeReisverhalen


Chinese mapo tofu, lekker pittig uit Sichuan

                Twee keer ben ik door China gereisd. De eerste keer in 2002 begon de reis in Chengdu en was het einddoel Hongkong. De tweede keer in 2006 begon de reis in Beijing en was Chengdu juist het einddoel. Het waren...

Japanse soba noodle salad

               Heb je het druk en weinig tijd? Deze Japanse lauw-warme noodle salade staat binnen een kwartiertje op tafel en in een smaak explosie waardoor je de stress even kunt vergeten. Droom weg van het verre Japan en...

Zalm met Japanse terayaki saus

                  Terayaki is een Japanse grill- en glaceertechniek. Terayakisaus wordt gebruikt als marinade en als de marinade is ingedikt wordt deze als saus gebruikt. Natuurlijk kun je dit in een potje of flesje kopen,...

Indiase paneer butter masala, met homemade paneer

                   Als ik terugkijk naar de recepten die ik tot nu toe heb geplaatsts op Indenvreemde.nl - Food and Travel, wordt er langzaam een trend duidelijk en dan bedoel ik dat er langzaam een beeld vormt van...

Omurice, Japans omelet gevuld met gebakken rijst

Het eerste blog van het nieuwe jaar is een Japans recept. Het moet zo vlak na de feestdagen natuurlijk niet te zwaar en te vet zijn. Misschien heb je wel uren of dagen staan zweten in de keuken omdat de hele familie van je kookkunsten kwam genieten. Daarom begin ik...

Indonesische tumis kangkung

Voor dit heerlijke Indonesische gerecht moet je wel even naar een goede toko. Het hoofd ingredient kun je niet bij de lokale groenteboer kopen. Altijd als ik in Aziƫ ben probeer dit wel een paar keer te eten. Kangkung wordt ook wel een water spinazie genoemd. Daaruit...

Let’s get social

Pin It on Pinterest