What's cookin'

On Indenvreemde.nl - Food and Travel

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
What’s cooking’? Een terugblik op de afgelopen maand en een persoonlijk inkijkje in mijn leven en wat er speelt op de achtergrond van Indenvreemde.nl – Food and Travel. Ook licht ik een tipje van de sluier op van onze reisplannen.

reisverhalen en recepten in mei

Er kwamen afgelopen maand 5 reisblogs en 4 recepten online. Ik schreef over het mooie groene Sapa in Vietnam, vijf Europese hoofdsteden voor een leuke stedentrip, het bergachtige Griekse Pilion, het zomerverblijf van de Griekse goden en de adrenalinekick van Safari. Een overzicht van de safari’s die ik heb gedaan tijdens mijn reizen.

Sapa, Vietnam

Vooral de Indonesische recepten zijn erg populair. Ik snap dat wel, want wie lust er nou geen Indonesisch. Ze zijn ook nog eens eenvoudig om te maken. Je hoeft heus niet elke week een complete rijsttafel te maken, maar een bord nasi goreng met twee bijgerechten als telor kecap en sate ayam, wat atjar en kroepoek tovert toch een glimlach op je gezicht?

Sate ayam

Verder het recept voor het Nepalese dal bhat, een heerlijke linzencurry uit Nepal, karides guvec, Turkse garnalen met kaas en keftedes, Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.

Op de achtergrond

De afgelopen weken stonden in het teken van het bouwen en live zetten van een nieuwe website, Lerenaandekeukentafel.nl. Jolanda biedt hier online cursussen aan voor persoonlijke groei. We kochten een nieuw thema, Divi, voor de website en gingen bouwen. Lange dagen maken en hard werken had als resultaat dat Lerenaandekeukentafel.nl op 2 mei live is gegaan! Best bijzonder als je weet dat we zo’n anderhalfjaar geleden nog nooit een website gemaakt hadden, nog nooit van WordPress hadden gehoord zelfs, hoezo heb je webhosting nodig? SEO? Hoe regel je online betalingen? We hebben het allemaal geleerd in een relatieve korte tijd en oh, wat is het leuk! We zijn heel trots op het resultaat. Dit heeft wel geresulteerd in een chronisch tekort aan slaap, maar dat gaan we nu weer inhalen. We zijn de extra lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren lekker naar ons huisje in het bos in Drenthe geweest. Genieten van de rust, de stilte en de mooie natuur.

What’s cooking’, mei 2018

We werden daar overvallen door een rupsenplaag. Duizenden rupsen overal waar je keek. Als het stil was hoorde je echt overal om je heen geknabbel. Niet alle planten gaan deze rupsentsunami overleven, maar ach…dat is de natuur. Deze gifgroene levert wel een mooi plaatje op.

What’s cooking’, mei 2018

Toekomstplannen

Natuurlijk zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen voor Namibie en Botswana, maar ook voor toekomstige reizen wordt er druk gepland.

What’s cooking’, mei 2018

Zuid-Amerika is voor ons beide een beetje een blinde vlek. Jolanda is in Costa Rica geweest en ik was er het dichtsbij toen ik in Mexico was. Mijn voorkeur ging altijd uit naar Azie of Afrika, maar nu beginnen landen als Bolivia, Peru, Ecuador en Chili me ook te trekken. Over China hebben we ooit gezegd dat we er nooit meer heen zouden gaan, maar door mijn verhalen van voorgaande reizen naar China op te schrijven is het toch weer gaan kriebelen. Zo erg zelfs dat we al een route gemaakt hebben voor 2019. Een combinatie van grote steden en kleine authentieke dorpjes. We willen al naar Marokkoo sinds we in Marrakech geweest zijn, dus dat staat ook op de kaart.

Social media

Indenvreemde.nl – Food and Travel kun je volgen op Facebook, Instagram en Pinterest. Op alle kanalen zit de groei er goed in. In april had ik een record aantal bezoekers op Indenvreemde.nl. Ik merk wel een groot verschil tussen reisblogs en recepten. Mijn conclusie Is dat de meeste volgers niet het hele jaar reizen, maar wel het hele jaar lekker eten…hahaha! Ik blijf dus tussen de reizen door ook zeker lekker koken en de recepten met jullie delen.

Mei was een mooie maand en juni wordt ook weer top!

Wat zijn jullie reisplannen?

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This