Wutai Shan in China

Beklim eens een heilige berg

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

In het blog ‘Taihuai, een kijkje in de Chinese keuken‘, zei ik al dat ik ook nog zou schrijven over dit dorpje aan de voet van de berg Wutai, één van de vier heilige bergen in China. Het is de hoogste berg van Noord China en tevens een bijzondere plek voor Boeddhisten. Ze komen van heinde en verre op bedevaart naar deze heilige plek. De sfeer is heel sereen en door de vele fantastische tempels is het ook nog eens bijzonder mooi. Wutai Shan staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Dat is niet voor niets! Kijk maar eens mee…

Wutai Shan

Om de tempel bovenop de berg te bereiken is een stevige klim met veel traptreden. Ik raad je aan om dit s’morgens vroeg te doen. Ook al ligt het wat hoger en is het wat koeler, het kan toch nog behoorlijk warm worden tijdens het klimmen als de zon fel schijnt. Oh ja, er is ook een kabelbaan, voor als je het jezelf makkelijker wilt maken ?

Wutai Shan

Maar de bestemming maakt de klim meer dan de moeite waard…je hebt een fantastisch uitzicht op de Taihuai en de mooie omgeving. Bij de tempel zie het dagelijks leven van de monniken dat zich op een heel rustig tempo afspeelt. Mindfulness is hier uitgevonden!

Taihuai

Het dorpje zelf is ook zeer de moeite waard. De tempels zijn rijk gedecoreerd met fraaie details. De mensen zijn zeer vriendelijk!

 

 

Ik hoop de de foto’s de sfeer, het gevoel die ik op deze plek heb ervaren over kunnen brengen. Eigenlijk kan ik het het beste omschrijven met één woord: Zen. Je voelt de rust over je heen komen en dat doen maar weinig plekken met je. Ik snap heel goed dat dit een heilige plek is voor Boeddhisten, het is een heilige plek voor iedereen! Ervaar het zelf, je zult niet teleurgesteld worden.

Wutai shan ligt op de route van Datong en Pingyao. Drie ontzettend gave bestemmingen als je route van Beijing naar Xi’an gaat.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This