Op safari in Yala National Park

Sri Lanka

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Ik hou van natuur en ik hou ervan om dieren in het wild te zien. Al een aantal keer ben ik in Afrika op safari geweest en ook volgend jaar gaan we weer naar Afrika,  maar we waren nog nooit buiten Afrika op safari geweest. Toen we naar Sri Lanka gingen, ontdekten we dat je ook daar op safari kon gaan. Er is een aantal natuurparken waar je mooie natuur en wilde dieren kunt zien. We kozen Yala National Park voor onze safari in Sri Lanka.

Yala NP, Sri Lanka

Wat kan je verwachten?

Ik had er vantevoren niet echt een verwachting van omdat het dan wellicht zou tegenvallen. Safari’s in Afrika zijn een garantie voor wilde dieren en prachtige natuur. Ik had geen idee of ik dat ook kon verwachten in Sri Lanka. Nu weet ik beter, een safari in Yala National Park is echt een ontzettend gave ervaring met heel veel verschillende dieren en mooie natuur. In een hoge jeep gingen we op pad.

Heel veel soorten dieren

Onze gids had een fantastische gave om dieren te spotten. Door zijn ervaring kon hij ons steeds weer verrassen met mooie dieren. We kregen ruim de tijd om foto’s te maken. We zagen o.a. Bee eaters, waterbuffels, herten, wilde varkens, heel veel olifanten, leguanen en pas op, er zitten ook krokodillen.

En als klap op de vuurpijl zagen we nog een heel heel bijzonder dier….voor Sri Lanka dan…wij Nederlanders zien natuurlijk wel vaker een konijn (of haas?). In Sri Lanka een bijzonder dier doordat door een epidemie de meeste konijnen zijn gestorven. Onze gids was hierdoor helemaal opgetogen. Wij waren blij dat we ook nog andere dieren hebben gezien…

Yala NP, Sri Lanka

Yala National Park is een fantastische locatie om een safari te doen. Je kunt er heel veel verschillende dieren zien in prachtige natuur.

Pin It on Pinterest

Share This