Zalm met Japanse terayaki saus

Super eenvoudig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Terayaki is een Japanse grill- en glaceertechniek. Terayakisaus wordt gebruikt als marinade en als de marinade is ingedikt wordt deze als saus gebruikt. Natuurlijk kun je dit in een potje of flesje kopen, maar zelfmaken is zo eenvoudig dat eigenlijk iedereen dit kan maken. Door de zalm met de marinade in de over te zetten dikt de saus vanzelf in en het resultaat is een heerlijke zalm met terayakisaus.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

2 moten zalm (ongeveer even dik)
50 ml lichte sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel mirin (Japanse rijstwijn)
1 eetlepel honing
1 eetlepel water
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel maizena
1/2 bosje lenteui
sesamzaad

Stappen

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle ingrediënten behalve de zalm, lente-ui en het sesamzaad door elkaar en mix goed.

Leg de zalm in een ovenschaal en giet er de saus overheen. Laat dit een kwartiertje marineren.

Snij de lente-ui in dunne ringetjes en verdeel die over de zalm.

Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie en zet hem 10 minuten in de oven.

Haal daarna de deksel of het folie er af en zet hem nog 5 a 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalmmoten) terug in de oven, totdat de zalm gaar is en de saus voldoende ingedikt.

Strooi er het sesamzaad over heen en serveer direct.

 

 

お食事をお楽しみ下さい

O shokuji o o tanoshimi kudasai

Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest