Zo mooi is Nederland

Rond de Gaasperplas in Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Even ongegeneerd reclame maken voor een mooi natuurgebied in Amsterdam, de Gaasperplas. Liet ik eerder al zien dat duizenden spreeuwen zich hier verzamelen voor de migratie naar het zuiden. Een fantastisch gezicht om zo’n grote groep vogels te zien vliegen in een soort zwarte wolk van veren en dat zonder noemenswaardige botsingen. Nu laat ik je meer zien van de mooie omgeving van de Amsterdamse Gaasperplas. 

Ontwikkeling van het Gaasperplas gebied

De Gaasperplas is ontstaan door zandwinning voor de bouw van de stadswijk Gaasperdam. Het aangrenzende Gaasperpark is het resultaat van de Floriade die heeft plaatsgevonden in 1982. Sinds die tijd heeft het gebied zich ontwikkeld als woongebied voor vele dieren en vinden zij hier rust en bescherming. Als je hier loopt en geniet van de stilte van de natuur dan vergeet je gewoon dat je in een grote stad als Amsterdam bent. Regelmatig doen wij een rondje Gaasperplas en laten ons keer op keer verassen door de roep van de koekkoek die echoed over het water. We zien spechten, uilen en wat meer gangbare soorten als reigers, zwanen, futen, eenden en meerkoeten.

Beschermdgebied

Het gebied is onderdeel van Natuur Netwerk Nederland. Het netwerk moet natuurgebieden met elkaar verbinden. In de toekomst zelfs tot een groot Europees verbonden natuurgebied. Voldoende reden om hier zuinig mee om te gaan zou ik zeggen! Geniet even mee.

Pin It on Pinterest

Share This